Javascript is disabled

Javascript is op uw browser gedisabled. De website zal mogelijk niet goed werken als u javascript niet enabled.
Instructies voor enablen van javascript in uw browser

Conversies

Conversies worden altijd onderschat. Vaak wordt eerst een applicatie ontwikkeld en wordt pas daarna nagedacht hoe de gegevens uit het oude systeem in het nieuwe systeem kunnen worden ingevoerd. Wanneer echter een oudere applicatie vervangen wordt door een nieuwe applicatie is het erg prettig als de gegevens in het oude systeem automatisch ingelezen kunnen worden in de nieuwe applicatie. In oudere applicaties zie je vaak minder validaties (oftwel bussiness rules) geïmplementeerd. Hierdoor waren gebruikers vrijer om het systeem 'flexibel' te gebruiken. In nieuwere applicaties worden vaak meer validaties geïmplementeerd. Hierdoor is het mogelijk dat niet alle gegevens zonder meer in de nieuwe applicatie(s) ingelezen kunnen worden. De validaties van de nieuwe applicatie(s) verhinderen dit. De oude gegevens moeten dan met zo min mogelijk handwerk geschikt gemaakt worden, zodat ze toch aan de nieuwe validaties voldoen.

Hoe aan te pakken

Een conversie wordt meestal meerdere keren als proef uitgevoerd en pas als de laatste proef goed is verlopen wordt de daadwerkelijke productieconversie uitgevoerd. Tijdens de proefconversies komen gegevens naar boven die niet goed in de nieuwe applicatie ingelezen kunnen worden. Deze gegevens kunnen op twee manieren gemodificeerd worden, zodat ze in een volgende proefconversie wel geconverteerd kunnen worden, zonder dat dit elke keer handmatig uitgevoerd moet worden. In de eerste plaats kunnen gegevens door gebruikers in het oude systeem aangepast worden. Indien dat niet mogelijk is, kunnen er bv. conversiespreadsheets aangemaakt worden, waarbij de nieuwe gegevens voor de nieuwe applicatie samengesteld worden uit de oude gegevens in combinatie met deze conversiespreadsheets.

Onze ervaring

Doordat wij in het verleden al een aantal keer complete primaire bedrijfsprocessen hebben geconverteerd, hebben we ook te maken gekregen met zeer uitgebreide conversieprojecten. Wij verzorgen na elke proefconversie een rapport met welke gegevens problemen opleveren en dragen mogelijkheden aan om deze gegevens toch in de conversie mee te nemen.